Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro.

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

RO | EN




                

Portofoliu

Casa Brașov

Locuință pentru o familie cu doi copii. Proiectul a participat la concursul C.A.S.A Brașov.

Lotul cu o suprafață de 160mp are o înclinație foarte mare, diferența de nivel fiind de aproximativ 6,3m la Nord față de Sud, este de asemenea racordată la 2 accese, una la sud (pietonal și auto) și una la N (pietonal). Provocarea a reprezentat realizarea unei clădiri care să satisfacă funcțional și esteic dar în același timp să păstreze spiritul locului (cartier cu case în stil săsesc, cu fronton proeminent) și să facă racordul între cele 2 străzi de acces, utilizând diferența de nivel. Spatiul este compactat și eficientizat la maxim, astfel încat să rezulte spații terasate, utilizabile, care să nu afecteze aspectul de teren montan. Casa este orientată astfel încât să primească lumină preponderent din vest, lumină de apus, existând în același timp și o curte de lumină lângă casa scării, pentru o sursă de lumină zenitală. Configurația volumului este gândită astfel încat șarpanta să aibă direcția de curgere N-S, așa încât se poate profita de suprafața mare de șarpantă expusă la lumina solara directă, ceea ce este foarte benefic în cazul montării unui sistem de colectare a energiei solare.

Casa Neoromânească

Proiect de casă inspirată din stilul neoromânesc. Locuință pentru o familie cu 2 copii.

Lotul cu o suprafață de 595mp este de formă dreptunghiulară, cu deschidere 17m și adâncime 35m, pe un teren de câmpie. Provocarea a fost abordarea integrată a spațiului interior și exterior, având grijă atât pentru economia și ambianța interioară, cât și pentru creearea unor spații exterioare dinamice și încurajarea utilizatorilor să iși petreacă timpul în aer liber. Încercarea în acest proiect a fost renașterea cultului grădinii și al experienței naturii. Traseul are 3 etape: 1. curtea de "onoare": delimitată virtual de construcții și trasee pietonale, este o gradină cu flori ce acompaniază imaginea casei; 2. pasajul: spațiu al tranziției, o zona în care lumina și umbra alternează într-un grid ce conduce spre punctul de interes; 3. grădina din spatele locuinței: un spațiu intim cu funcții diverse ce conține și o oglindă de apa care pune în valoare casa și curtea. Spațiul este compactat, funcțiunea de locuință desfășurându-se pe 220mp, la care se adaugă 50mp de anexe și garaje. Acestă casă este un proiect, este destinată realizării în zone suburbane sau rurale de câmpie.

Casa de modă

Proiectul ridică problema utilizării lotului liber ce se întinde între Splaiul Unirii și Str. Nicolae Tonitza. Situl ridică numeroase probleme precum: discontinuitatea fronturilor, racordul între vechi și nou, precum și diferența de nivel între cele 2 accese. Inspirația a venit din caracterul zonei, s-a dorit realizarea unui pasaj urban public care să ofere într-o nouă viziune percepția tradițională a centrelor comerciale. Astfel am propus un traseu decalat, ce se racordează într-un degajament, impunând un regim de trazitare/stagnare în interiorul incintei. În ceea ce privește tratarea fațadelor s-a adoptat un traforaj de piatră ce creeaza o textură dinamică. Soluția a fost integrată prin simplitate și subordonare față de fondul existent, evitând vitrajele excesive și păstrând aparente materialele tradiționale.

Spatiu public

Concurs spațiu public zona Cișmigiu (Bulevardul Regina Maria). Proiectul propune realizarea unui spațiu de tranziție și grădină publică între Bulevardul Regina Maria și Strada Constantin Mille, pe amplasamentul fostului cinematograf Capitol. Lotul cu o suprafață de aproximativ 1000mp. este de formă dreptunghiulară, cu deschidere de numai 14,5m și adâncimea 70m. S-a dorit păstrarea caracterului cultural al zonei și creerea unui spațiu de recreere, precum și un loc de manifestare pentru artele contemporane. Din punct de vedere arhitectural s-a optat pentru păstrarea fațadei vechi (cea din spre Str. Constantin Mille) și transformarea ei într-un portal de acces, în timp ce corpul dinspre Regina Maria este propus spre demolare și reconstrucție, păstrând totuși textura cu goluri mici, pătrate, ale vechii fațade. Din punct de vedere al amenajării peisajului conceptul a plecat de la geometria țesăturilor tradiționale, alternând spațiile verzi cu spațiile minerale. Din pardoseală se profilează 2 gradene: una deasupra solului, ce servește ca amfiteatru pentru proiecții de film și o a doua ce coboară în subsol. Subsolul imobilului este integral construit, astfel creându-se spații pentru diverse activități culturale și de agrement, păstrând spațiul public la dimensiunea maximă.

Locuinta unifamiliala, comuna Glina, in apropiere de Bucuresti.

Adaptata conditiilor meteorologice ale campiei Romane, casa a fost conformata astfel incat sa se adapteze verilor cu temperaturi excesive dar si iernilor reci. Avand o suprafata totala de aproximativ 150mp, aduce un maxim de confort cu un minim de cost satisfacand nevoile particulare ale unei familii. Inspirata din arhitectura traditionala munteneasca, fatada din spre gradina are o scara exterioara ce ofera dublu acces camerelor de la etaj. Acestea primesc o oarecare independenta fata de restul casei precum si o puternica relatie cu gradina. Casa este intr-o puternica relatie cu mediul natural, lumina si gradina fiind elemente extrem de importante in conformarea de ansamblu a cladirii.

                
                

Copyright © 2015 RA3.14.

Toate drepturile rezervate.